Coronavirus. Austria mobilizează rezerviștii, pentru prima oară de la Al Doilea Război Mondial

Data publicării:
Amy camouflage uniform, Austria
Foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Austria îşi mobilizează rezerviştii în eforturile de limitare a epidemiei COVID-19, fiind pentru prima dată când autorităţile de la Viena adoptă o asemenea măsură după Al Doilea Război Mondial, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Rezerviştii vor ajuta la furnizarea alimentelor şi la operaţiunile poliţiei şi vor asigura sprijin medical, a declarat ministrul apărării austriac Klaudia Tanner.

Spre deosebire de Germania şi Franţa, în Austria serviciul militar este încă obligatoriu. După împlinirea vârstei de 18 ani, bărbaţii trebuie să efectueze şase luni de serviciu militar sau nouă luni de serviciu civil.

Aproximativ 3.000 de soldaţi - 10% dintre rezervişti - vor prelua pentru trei luni sarcini efectuate în prezent de militari al căror serviciu obligatoriu se încheie în luna mai.

Până în prezent, Austria a raportat aproximativ 4.000 de cazuri de COVID-19 şi 21 de decese cauzate de această epidemie.

Miercuri seara, întregul land austriac Tirol şi cei circa 750.000 de locuitori ai săi au fost plasaţi în carantină, izolaţi de restul ţării din cauza propagării rapide a noului tip de coronavirus în această regiune alpină. Tirolul este principalul focar al bolii în Austria.

Austria a extins vineri la frontierele sale cu Ungaria şi Slovenia măsurile de control introduse deja la graniţele cu Germania, Italia, Elveţia şi Liechtenstein.

Editare web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri