Coronavirus. Ciprul își închide frontierele pentru cetățenii nerezidenți

Data publicării:
Portul Kyrenia din Cipru
Foto: David Forman / ImageSource / Profimedia

Preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, a anunţat vineri că din cauza epidemiei de coronavirus, dispune închiderea pentru două săptămâni a frontierelor ţării tuturor străinilor care nu sunt rezidenţi, studenţi sau angajaţi pe insula mediteraneană, a cărei economie este puternic dependentă de turism, notează AFP, preluată de Agerpres.

„Intrarea (pe teritoriul ţării) este interzisă pentru două săptămâni oricărui cetăţean care nu este nici cipriot, nici rezident”, cu începere de la 15 martie, a spus președintele într-o declaraţie la televiziune.

Interdicţia îi exclude pe diplomaţii şi străinii care studiază în Cipru, a precizat el.

„Cetăţenii străini pot lucra (pe insulă) atât timp cât şi-au obţinut autorizaţiile necesare”, a mai spus şeful statului.

Intrarea în Cipru prin cele opt puncte de trecere dinspre partea de nord, ocupată de Turcia, va fi supusă aceloraşi măsuri. Patru dintre acestea rămân închise.

Nicos Anastasiades a cerut concetăţenilor săi să nu traverseze „linia verde”, care împarte insula în două, cu excepţia deplasărilor absolut necesare, şi i-a îndemnat pe ciprioţii din diaspora să evite orice călătorie în Cipru.

Şcolile vor rămâne închise până la 10 aprilie, a informat el.

Membru al Uniunii Europene, Ciprul - care controlează două treimi a insulei, în partea de sud - a anunţat 14 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Autoproclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord - recunoscută numai de Ankara, care susţine că a invadat treimea de nord a insulei ca reacţie la o lovitură de stat ce urmărea alipirea ţării la Grecia - a anunţat, la rândul său, cinci cazuri de COVID-19.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri