Dacian Cioloș anunță o rezoluție a Parlamentului European care vizează problemele muncitorilor sezonieri în Europa

Data publicării:
fermă sparanghel
FOTO: Profimedia Images

Dacian Cioloș, președintele PLUS și Renew Europe, a vorbit despre Rezoluția Parlamentului European cu privire la muncitorii sezonieri.

În urma incidentelor de luna trecută din Germania, Dacian Cioloș împreună cu colegi de la USR PLUS și Renew Europe a propus modificarea legislației europene în ce privește munca sezonieră. Problemele pe care le au muncitorii români necesită o abordare instituțională pentru a ne asigura că ele nu vor mai apărea pe viitor” a declarat Dacian Cioloș.

„Colegul meu de la PLUS, Dragoș Pîslaru, este coordonatorul acestei Rezoluții extrem de importante pentru România și a reușit azi să finalizeze textul care, după ce va fi votat săptămâna viitoare, va deveni poziția oficială a Parlamentului European pe acest subiect” a mai spus președintele PLUS.

Dacian Cioloș spune că a reușit să obțină sprijinul celorlalți parlamentari români și al altor grupuri politice pentru propunerile de protecție a vieții și sănătății lucrătorilor transfrontalieri.

„După negocieri complicate și presiune constantă, am reușit să obținem sprijinul celorlalți parlamentari români și al altor grupuri politice pentru propunerile de protecție a vieții și sănătății lucrătorilor transfrontalieri și înlăturarea măsurilor restrictive și discriminatorii la adresa acestor cetățeni. Cerem controale pentru firmele care subcontractează serviciile muncitorilor și solicităm tuturor statelor membre să se asigure că muncitorii primesc cazare adecvată iar plata pentru acest lucru să nu fie oprită din salariul negociat înainte de plecare”, a precizat Cioloș.

„De asemenea, cerem Comisiei să dea posibilitatea acestor muncitori să reclame anonim abuzurile și imediat să fie inițiate controale urmare a acestor raportări. Odată votat, vom transmite apoi textul către Comisia Europeană și vom urmări ca aceste propuneri să fie puse în aplicare de îndată. În acest mod înțelegem noi să ne respectăm mandatul primit de la cetățeni”, a mai adăugat Dacian Cioloș.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri