Sari la conținut

Document obținut de Bild. Cum intenționa un grup de atacatori să detoneze bombe în stadionul din Hanovra

 

Foto: Gulliver/GettyImages 

Bild precizează că a obținut o copie a documentului pe care serviciul de informații interne din Germania l-a oferit marți ministrului de interne Thomas de Maiziere, conținutul fiind atât de șocant pentru autorități, încât acestea nu au avut altă opțiune decât să anuleze meciul.

Bazat pe informații ale serviciilor secrete, documentul detalia cum un grup de atacatori a plănuit să detoneze mai multe bombe pe stadionul din Hanovra, dar și o altă bombă în centrul orașului.

Atacatorii plănuiseră să introducă explozibilii în stadion cu o ambulanță, conform documentului citat de Bild. Liderul grupului urma să filmeze atacul de pe stadion.

Un alt atac fusese plănuit să aibă loc după miezul nopții în gara din Hanovra.

După anunțul privind anularea meciului, autoritățile au precizat că nu au descoperit explozibili pe stadion, notează Agerpres.

Premierul landului Saxonia Inferioară a spus miercuri că oficialii germani au avut indicii concrete privind o amenințare la adresa securității care i-au determinat să anuleze meciul amical de fotbal dintre Germania și Olanda.

Cancelarul german Angela Merkel urma de asemenea să asiste la meci.

Ministerul de Interne nu a confirmat deocamdată informațiile din Bild.

„Indiciile erau atât de puternice, încât anularea meciului a fost inevitabilă. Dacă indiciile erau o amenințare reală sau simple indicii, asta nu putem ști”, a declarat în schimb, într-o conferință de presă, ministrul de interne Thomas de Maiziere.

Pe aceeași temă