Doi răniţi şi trei dispăruţi la Rotterdam, după o explozie puternică într-un garaj subteran. Mai multe locuințe au fost distruse

Data actualizării: Data publicării:
explozie la o cladire din rotterdam
Doi răniţi şi trei dispăruţi la Rotterdam, după o explozie puternică într-un garaj subteran. Mai multe locuințe au fost distruse. Foto: Profimedia

O explozie puternică s-a produs într-un garaj subteran din cartierul rezidenţial Schammenkamp, în sudul Rotterdamului, Olanda, și a cauzat un incendiu major la imobilul situat deasupra. Două persoane au fost rănite, iar trei sunt dispărute.

Potrivit cotidianului olandez De Telegraaf, citat de News.ro, zece locuinţe au fost distruse complet luni seara, iar 44 de case au fost puternic avariate și nu se mai poate locui în ele.

Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât a spart numeroase geamuri în cartier.

„Este cu adevărat un mare dezastru”, a declarat NL Times un locuitor.

Cel puţin două persoane au fost rănite, dintre care una a primit îngrijiri la faţa locului, iar cealaltă la spital. Alte trei persoane au fost date dispărute.

explozie rotterdam profimedia-0842126974
Investigaţiile sunt îngreunate de accesul limitat în clădirea distrusă. Foto: Profimedia

Accesul în zona distrusă se face cu mare dificultate. Potențiale victime sunt căutate cu drone, şi câini special antrenaţi au fost aduși la fața locului.

Poliţia anunţă că nu exclude nicio pistă şi studiază toate scenariile posibile, inclusiv o explozie din cauza unei scurgeri de gaze, însă investigaţiile sunt îngreunate de accesul limitat în clădirea distrusă.

Un magazin de artificii se află în apropierea locului afectat de explozie, ceea ce a alimentat numeroase zvonuri, însă poliţia dă asigurări că suflul „uriaș” al deflagrației nu corespunde cu cel al unei explozii de artificii, magazinul fiind neatins, de altfel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri