Europarlamentari UDMR au participat la o întâlnire cu uşile închise la Bruxelles cu preşedinta Ungarei, Katalin Novak

Data publicării:
katalin novak
Katalin Novak, președinta Ungariei. Foto: Profimedia

„Sunt situaţii în care merită să se lase deoparte diferenţele politice în interesul unei cauze comune”, a declarat miercuri preşedinta Ungariei, Katalin Novak, la Institutul Liszt din Bruxelles, la o întâlnire cu europarlamentari maghiari, inclusiv din partea UDMR, informează agenţia de presă MTI.

„A nu accepta o mână întinsă este o oportunitate ratată”, a mai spus Novak, oferindu-şi parteneriatul tuturor europarlamentarilor. „Când vine vorba de interesele importante maghiare, trebuie să căutăm o oportunitate pentru acţiune comună în vederea promovării acestor interese”, a adăugat ea.

„O cauză crucială este acum accesul Ungariei la fondurile UE pentru care este legitim îndreptăţită”, a declarat Novak, potrivit MTI, citată de Agerpres. Un efort unit al europarlamentarilor maghiari ar putea fi o „bază bună”, a adăugat ea.

La întâlnirea cu uşile închise au luat parte europarlamentari ai alianţei Fidesz - creştin democraţi (Partidul Popular Creştin Democrat - KDNP - n.r.), aflată la putere, social-democratul de opoziţie Istvan Ujhelyi şi europarlamentari ai partidului etnic maghiar UDMR din România.

În prima zi a unei vizite oficiale de trei zile, Novak a luat parte la discuţii bilaterale cu prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri