Eurostar a anulat toate trenurile din Londra, după ce tunelurile au fost inundate

Data publicării:
tunel feroviar inundat londra
Toate trenurile care leagă Londra de continentul european au fost anulate. Foto: Profimedia

Inundaţiile din tunelurile de cale ferată din sud-estul Angliei au forţat sâmbătă anularea tuturor trenurilor care leagă Londra de continentul european, perturbând călătoriile de Anul Nou pentru mii de pasageri.

Operatorul feroviar internaţional Eurostar a anulat iniţial 14 trenuri care circulau sâmbătă, dar în cele din urmă a decis să anuleze toate serviciile din această zi - în total 41 de trenuri - deoarece inundaţiile au persistat, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Nu a fost imediat clar ce a cauzat inundaţiile din tunelurile feroviare de sub râul Tamisa, în apropiere de Ebbsfleet, la est de Londra.

Unele părţi ale Angliei s-au confruntat cu ploi abundente în ultimele zile, iar în sudul Angliei este în vigoare o avertizare cod galben pentru vânt puternic şi rafale de vânt.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile de la televiziune au arătat cum apa a intrat într-unul dintre tuneluri şi a acoperit calea ferată, în timp ce în gara St Pancras din Londra sute de pasageri blocaţi aşteptau cu valizele în sală.

„Înţelegem că acesta este un moment vital pentru a ajunge acasă pentru sfârşitul sezonului de sărbători şi înainte de Anul Nou şi sprijinim clienţii din gări”, a dat asigurări Eurostar într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Anularea trenurilor este a doua perturbare pentru clienţii Eurostar în acest sezon de sărbători. Pe 21 decembrie, o grevă neanunţată a lucrătorilor francezi a zădărnicit planurile de călătorie de Crăciun pentru mii de persoane.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri