Franța este în alertă roșie. MAE avertizează românii care călătoresc la Paris

Data actualizării: Data publicării:
proteste vestele galbene paris violente franta
Foto: Hepta

MAE avertizează românii care călătoresc în Franţa în legătură cu protestele anunţate pentru sâmbătă, recomandându-se să evite zonele centrale ale Parisului şi atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor.

proteste vestele galbene paris violente franta
Foto: Hepta

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, pentru data de 8 decembrie 2018, sunt anunţate acţiuni de protest, fapt pentru care autorităţile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă", anunţă MAE.

MAE recomandă cetăţenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură.

"Se recomandă a se monitoriza evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Franţa este în alertă roşie, iar Parisul a început să se baricadeze din nou înainte de manifestaţii ale ”vestelor galbene” sâmbătă - o criză socială şi politică ce zguduie ţara.

Parisul, în alertă din cauza protestelor. Se închid 36 de stații și gări

În Franța, „vestele galbene" sunt aşteptate la cele mai ample proteste din ultimii ani. Au fost luate măsuri de securitate excepţionale. Autorităţile se tem că manifestanţii violenţi se pregătesc iarăşi de distrugeri, după ce săptămâna trecută au vandalizat în Paris magazine, mobilier stradal şi chiar monumente istorice.

Incidente au fost încă de la primele ore ale dimineții. Peste 30 de oameni ajunşi din provincie la Paris au fost reţinuţi. Au fost găsite asupra lor măşti şi obiecte pe care le-ar fi putut folosi pentru vandalizare.

Regia autonomă de transport (RATP) a anunţat închiderea pentru public a 36 de staţii și gări sâmbătă la Paris, din cauza manifestaţiilor "vestelor galbene" prevăzute să aibă loc în capitală, relatează AFP.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri