Germania a extins lockdown-ul până pe 18 aprilie. Angela Merkel, ședință maraton cu șefii celor 16 landuri

Data publicării:
angela merkel cu sacou verde isi potriveste masca pe figura
Angela Merkel s-a declarat îngrijorată de evoluția noii tulpini a coronavirusului. Foto: Profimedia Images
 

Germania extinde lockdown-ul până pe 18 aprilie şi le cere cetăţenilor să stea acasă în timpul sărbătorilor Pascale, a anunțat marţi cancelarul Angela Merkel, potrivit Reuters, preluată de Mediafax.

Angela Merkel i-a convins pe liderii celor 16 landuri germane să înăsprească lupta cu pandemia după o lungă serie de discuţii, care s-au întins până în mijlocul nopţii. Șefii landurilor au renunţat până la urmă la planul de a reporni treptat economia, un plan asupra căruia se puseseră de acord la începutul lunii, dar pe care acum l-au respins din cauza unei creşteri bruşte a numărului de cazuri.

„Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri creşte exponenţial şi paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat Angela Merkel.

Germania a început să relaxeze precaut restricţiile luna acesta, însă noile tulpini ale virusului se răspândesc extrem de rapid, ceea ce a deteriorat situaţia epidemiologică şi a reaprins temerile legate de o capacitate insuficientă a sistemului sanitar.

Institutul de Boli Infecţioase Robert Koch a anunţat că numărul de cazuri la suta de mii de locuitori înregistrate în decursul unei săptămâni s-a situat luni la 107, peste pragul de 100, la care secţiile de terapie intensivă nu mai fac faţă. Peste 3.000 de oameni erau internaţi în secţiile ATI din Germania duminică.

Începând din data de 1 aprilie, locuitorii Germaniei sunt îndemnaţi să stea acasă pentru a reduce contactele cu alţi cetăţeni. Magazinele nu se închid, deşi Merkel a cerut acest lucru în mod specific.

Cetăţenii nu au voie să organizeze întâlniri de familie cu mai mult de cinci participanţi, iar guvernul le va cere bisericilor să-şi desfăşoare slujba de Paşte online.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri