Germania intenționează să desfășoare 1.200 de militari în lupta împotriva Statului Islamic în Siria

Data publicării:
GettyImages-456986034

 

Foto: Gulliver/GettyImages

„Din punct de vedere militar, numărul soldaților necesari pentru a asigura funcționarea avioanelor și a navelor ar trebui sa fie în jur de 1.200”, a declarat șeful Statului Major al armatei germane, generalul Volker Wieker, în ediția de duminică a cotidianului Bild.

Misiunea ar putea începe „foarte curând după obținerea unui mandat” în acest sens, a adăugat el.

Germania, mult timp reticentă față de o intervenție militară în Siria, a anunțat joi un acord de principiu pentru o astfel de misiune după atentatele de la Paris, fără însă a oferi detalii cu privire la numărul trupelor mobilizate.

Germania intenționează să trimită o fregată, care va proteja portavionul Charles de Gaulle în Marea Mediterană, și avioane de recunoaștere și de realimentare în cadrul campaniei de lovituri aeriene împotriva grupării Statul Islamic, organizație care a revendicat atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți.

Potrivit generalului Volker Wieker, între patru și șase avioane de recunoaștere Tornado ar urma să fie trimise pentru a participa la această misiune. Avioanele vor fi staționate în două baze diferite.

„Avem discuții în acest sens cu Turcia și Iordania în legătură cu bazele aeriene de la Incirlik și Amman”.

La baza de la Incirlik se află unități ale forțelor aeriene americane în Europa care ofertă sprijin în cadrul operațiunilor NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri