Germanii şi francezii se tem că ar putea fi invadaţi de români şi bulgari

Data publicării:
germania 1

Un posibil val de imigranţi români şi bulgari care ar veni în Germania este motiv de ceartă în proaspăt formata coaliţie de guvernare de la Berlin. În Franţa, extremiştii din Frontul Naţional se opun şi ei deschiderii pieţiei muncii în Uniunea Europeană.

 Conservatorii din Bavaria cer ca imigranţii estici să poată fi expulzaţi sau să primească interdicţie de a reveni în Germania, dacă se dovedeşte ca au abuzat de ajutoarele sociale. Primele critici au venit chiar din partea colegilor de guvernare din Partidul Social-Democrat.

Ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat presei că atitudinea conservatorilor dăunează Europei şi Germaniei.

„Libertatea pe care o oferă UE, libera circulaţie şi dreptul de a munci oriunde în spaţiul comunitar fac parte din procesul de integrare europeană. Iar Germania a profitat de pe urma acestei integrări mult mai mult ca alte ţări", a spus ministrul social-democrat.

Opinia conservatorilor bavarezi este împărtăşită de partidul de extremă dreapta francez, care a calificat drept "aberaţie" deschiderea pieţei muncii din Uniunea Europeană pentru estici, în contexul în care Hexagonul nu a depăşit criza economică, iar rata şomajului este în creştere.

,,Această deschidere totală a pieţei muncii va consolida şi mai mult concurenţa neloială căreia i-au căzut victime muncitorii noştri şi IMM-urile noastre", a spus Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri