Întâlnire de „încurajare” între Klaus Iohannis și Theresa May, la Bruxelles

Data publicării:
14 Dec 2018 - Consiliu European 2iohannis theresa may foto dragos asaftei
Foto: Dragoș Asaftei

Premierul Marii Britanii a primit încurajări din partea preşedintele Klaus Iohannis. Brexitul se va produce anul viitor, când România va conduce Consiliul Uniunii Europene. Astăzi, cei doi s-au întâlnit la Bruxelles, unde participă la Consiliul European.

Au fost discutate în principal subiecte aflate pe agenda bilaterală şi europeană, precum procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire la situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie şi la faptul că Acordul de retragere va reprezenta un punct important pentru garantarea drepturilor celor, care locuiesc, muncesc sau studiază în această ţară. În egală măsură, Preşedintele României a subliniat importanţa respectării principilor nediscriminării, reciprocităţii depline şi tratamentului egal pentru toţi cetăţenii UE, atât cei beneficiari ai acordului de retragere, cât şi cei care se vor stabili pe viitor în Marea Britanie”, potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale.

Înainte de această întrevedere, Klaus Iohannis spunea: „Da, am de gând să mă întâlnesc cu doamna May, scurt, o bilaterală scurtă ca să o încurajez un pic”.

Președintele mai spunea că Uniunea Europeană îşi doreşte un acord cu Marea Britanie, dar că acesta „nu poate fi renegociat”.

Însă, dorim să dăm toate asigurările care se pot da, asigurări politice, că dorim să mergem mai departe, dorim o relaţie viitoare foarte bună. Despre asta este vorba”, a mai spus şeful statului.

14 Dec 2018 - Consiliu European 3iohannis theresa may foto dragos asaftei
Foto: Dragoș Asaftei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri