Italia | Un șofer român băut a răsturnat un autobuz școlar, apoi a fugit și a lăsat elevii răniți în mijlocul drumului

Data actualizării: Data publicării:
autobuz scolar rasturnat roman italia 2

Un șofer român în vârstă de 51 de ani care se afla la volanul unui autobuz școlar din Arqua Petrarca, Padova, a fost implicat într-un accident după care a abandonat în mijlocul străzii copiii pe care îi transporta. Românul ar fi trebuit să-i transporte în siguranță către mai multe localități pe elevii care fac naveta la școală în fiecare zi, transmite Sergiu Balaban, corespondentul Digi24 în Italia.

ACTUALIZARE 20:30 - S-a stabilit că șoferul consumase băuturi alcoolice. El este născut în România, dar are dublă cetățenie. Carabinierii au făcut publică o fotografie, iar numele lui a apărut și în presă: Denis Panduru. În autobuz erau 20 de copii, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.


Știrea inițială:

Potrivit informațiilor apărute în presa italiană, autobuzul s-a răsturnat din motive care trebuie încă stabilite, iar șoferul a fugit de la fața locului abandonând cei 15 copii de care era responsabil.

În urma accidentului 7 dintre copii au fost răniți și au fost transportați la spital.

Bărbatul a fost găsit de Carabinieri după câteva ore și a încercat din nou să fugă, însă fără succes. El se află acum în arest și i se vor face controale pentru a stabili starea sa psihică, polițiștii vor să afle și dacă era băut în momentul accidentului. Copiii nu sunt în stare gravă, dar vor rămâne internați câteva zile.

Românul riscă acum închisoarea, iar fapta sa a atras, din nou, un val de critici asupra comunităților de români stabiliți în Peninsulă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri