Sari la conținut
News Alert

JC Juncker, despre Spania: Nu aș dori ca UE să se compună din 95 de state membre

Uniunea Europeană „nu are nevoie de alte fisuri, de alte fracturi”, astfel a reacționat vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după ce parlamentul Cataloniei a declarat independența acestei provincii spaniole, informează AFP, citată de Agerpres.

Nu ne vom amesteca în această dezbatere hispano-spaniolă, dar nu aș dori ca mâine UE să se compună din 95 de state membre”, a spus Juncker în fața presei la baza aerospațială de la Kourou (Guyana Franceză), alături de președintele Franței, Emmanuel Macron.

Și acesta din urmă a calificat criza catalană o afacere internă spaniolă, asigurându-l de tot sprijinul său pe premierul spaniol, Mariano Rajoy, care în prezent pregătește măsurile concrete prin care Madridul va suspenda autonomia Cataloniei și va pune sub tutelă această regiune.

Șeful executivului de la Madrid a primit de altfel și sprijinul Berlinului, precum și al tuturor capitalelor europene care s-au exprimat după votul parlamentului catalan. Inclusiv Marea Britanie, ce are divergențe cu Spania pe tema Gibraltarului, a anunțat că nu recunoaște și nici nu va recunoaște declarația unilaterală de independență a Cataloniei. Premierul Rajoy a primit sprijin și din partea Washingtonului.

Pe aceeași temă