Sari la conținut
News Alert

Juncker: „Voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA”

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis joi că va încuraja ieșirea din SUA a statului Ohio sau Texas, dacă președintele Donald Trump continuă să-și manifeste în mod ostentativ satisfacția față de Brexit, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Jean Claude Juncker Getty 1

Jean-Claude Juncker FOTO: Gulliver/GettyImages

Prezent în capitala malteză La Valletta, unde are loc congresul Partidului Popular European (PPE), Juncker a ironizat țările care au salutat declanșarea de către Marea Britanie a procedurii de ieșire din UE, începând cu Statele Unite.

„Președintele proaspăt ales al Statelor Unite se bucură să vadă Marea Britanie ieșind” din UE, a remarcat șeful executivului european. „Dacă va continua așa, voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA”, a adăugat Jean-Claude Juncker, exprimându-se în germană.

El a adăugat — în franceză — că Brexit-ul „nu înseamnă sfârșitul”, ci trebuie transformat în „începutul a ceva nou, mai puternic și mai bun”.

Jean-Claude Juncker a cerut Statelor Unite să nu încurajeze ieșirea statelor membre ale UE din blocul comunitar, cu prilejul unei întâlniri în februarie, la Bruxelles, cu vicepreședintele american Mike Pence, menționează AFP.