Klaus Iohannis: Suntem pregătiți să oferim sprijinul necesar Croației

Data actualizării: Data publicării:
andrej plenkovic si klaus iohannis
Klaus Iohannis spune că i-a transmis lui Andrej Plenkovic (foto) că România este pregătită să ajute Croația în revenirea după cutremurul puternic resimțit în toată țara. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis, pe Twitter, că România este pregătită să acorde ajutorul necesar Croației, după cutremurul care a lăsat în urmă mai multe clădiri prăbușite și zeci de persoane rănite, inclusiv pierderea a cel puțin unei vieți omenești.

"România este solidară Croației, ca urmare a cutremurelor care au lovit puternic țara. Gândurile noastre sunt la poporul croat și le dorim o recuperare rapidă celor afectați. I-am transmis lui Andrey Plenkovic că suntem pregătiți să oferim sprijinul necesar", arată mesajul președintelui Iohannis.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Echipele DSU, pregătite să intervină

Echipele de căutare-salvare ale DSU sunt pregătite să intervină în Croația dacă li se va cere, potrivit Mediafax.

„În data de 29 decembrie 2020, în urma luării la cunoștință a nefericitului eveniment produs în Croația, țara afectată astăzi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autoritățile române și-au arătat disponibilitatea de a interveni și a acorda sprijin autorităților croate”, transmite DSU.

Ajutorul oferit Croației se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul croat prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

„Dat fiind faptul că situația se află sub permanentă monitorizare a autorităților române, cu informarea prealabilă a premierului României, domnul Florin Cîțu și a ministrului afacerilor interne, domnul Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a solicitat deja Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ca echipele de Căutare-Salvare RO-USAR să fie pregătite pentru a interveni și totodată, să sprijine autoritățile croate în funcție de nevoile solicitate de aceștia, în baza solicitării de asistență internațională”, adaugă DSU.

Un cutremur puternic a avut loc marți, în Croaţia, la 46 de kilometri de capitala Zagreb. Seismul a înregistrat o magnitudine de aproape 6,6 și vine pe fondul panicii produse de un alt seism, produs cu o zi în urmă cu magnitudine de 5,2.

Mişcarea pământului a fost resimţită puternic în toată Croaţia, dar și în Italia.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri