Lovitură pentru Matteo Salvini. Mişcarea 5 Stele a convenit cu Partidul Democrat ca Giuseppe Conte să rămână premier

Data actualizării: Data publicării:
Italy Headed For Hung Parliament As Election Results Come In
Foto: Getty Images

Mişcarea 5 Stele (M5S) şi Partidul Democrat au convenit ca Giuseppe Conte să fie renumit în funcţia de premier al Italiei, a anunţat miercuri seara liderul M5S, Luigi Di Maio, informează dpa şi AFP.

"Astăzi i-am comunicat preşedintelui republicii (italiene Sergio Mattarella) că am ajuns la un acord politic cu Partidul Democrat ca Giuseppe Conte să poată fi din nou mandatat ca premier", a spus Di Maio, citat de Agerpres.

Liderul M5S a mai spus că a refuzat o ofertă din partea partidului Liga, fostul său aliat de extremă dreapta, ofertă ce prevedea ca el însuşi să devină premier în schimbul reînnoirii alianţei. Totodată, Di Maio a spus că nu se dezice de munca făcută împreună în ultimele 14 luni, referindu-se la coaliţia eşuată cu Liga şi liderul acesteia Matteo Salvini.

Rivali politici tradiţionali, M5S şi PD au început săptămâna trecută tratative oficiale după ce coaliţia guvernamentală formată din Mişcarea 5 Stele şi Liga s-a dezmembrat anterior în cursul lunii august din cauza disputelor interne.

Editor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri