Sari la conținut

Mama atacatorului din Londra nu iartă acțiunile fiului ei

Mama autorului atacului de la Westminster se declară „profund şocată, întristată şi împietrită” de acţiunile criminale ale fiului ei, Khalid Masood.

image_update_img

„De când am descoperit că fiul meu era responsabil, am vărsat multe lacrimi pentru oamenii prinşi în acest incident oribil”, afirmă Janet Ajao într-o declaraţie publicată de poliţie, potrivit News.ro.

Janet Ajao subliniază că vrea să fie „absolut clar” că nu iartă acţiunile fiului ei şi că nu susţine convingerile care l-au determinat să comită atacul. Ea locuieşte în prezent într-o zonă rurală în Ţara Galilor.

Khalid Masood s-a născut în sudul Angliei în 1964 ca Adrian Elms şi a luat numele Adrian Ajao după tatăl său vitreg, cu care mama sa era căsătorit pe când era copil. Potrivit poliţiei, el şi-a schimbat numele în Khalid Masood în 2005.

Atacatorul din Londra a fost cercetat, în urmă cu șase ani, de agenția de informații MI5 în legătură cu un complot terorist care viza detonarea unei maşini-capcană la o bază militară din Luton, a dezvăluit The Telegraph. Agenții MI5 au încercat atunci să afle dacă Khalid Masood avea legături cu patru terorişti inspiraţi de al-Qaeda, care au plănuit atacul dejucat de la Luton, localitate aflată la 50 de kilometri de Londra.

Atentatul din Londra este cel mai grav din ultimii 12 ani. Khalid Masood a intrat la întâmplare cu mașina în pietonii de pe podul Westminster, apoi a înjunghiat un polițist. Bilanțul atacului: patru morți și 40 de răniți în numai 82 de secunde. Atacatorul a fost în cele din urmă lichidat și el.