Marea Britanie pregăteşte introducerea rapidă a unui sistem de imigraţie pe bază de puncte

Data actualizării: Data publicării:
Britain Reacts To The EU Referendum Result
Foto: Guliver/Getty Images

Marea Britanie ar putea introduce rapid, în contextul retragerii din Uniunea Europeană, un sistem de imigraţie pe bază de punctaj, după modelul australian, relatează Sky News şi Daily Express.

Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, intenţionează să îşi informeze colegii din Guvernul Boris Johnson că Marea Britanie trebuie să implementeze un sistem de imigraţie pe bază de puncte până la sfârşitul acestui an. Perioada de tranziţie post-Brexit expiră pe 31 decembrie 2020.

„Trebuie să producem schimbări, iar companiile trebuie să fie pregătite pentru oprirea la sfârşitul acestui an a migraţiei necontrolate a persoanelor slab calificate. Există o cerere clară pentru angajaţi talentaţi şi calificaţi din întreaga lume şi este necesară reducerea numărului imigranţilor slab calificaţi care vin în Marea Britanie, de aceea situaţia trebuie să înceteze la sfârşitul acestui an”, a declarat o sursă citată de publicaţia Daily Express, potrivit Mediafax.

Informaţiile au apărut în presă în contextul în care premierul Boris Johnson a propus ca Marea Britanie să devină „partener voluntar de investiţii” în Africa, subliniind că Guvernul său va plasa „oamenii înaintea paşapoartelor”.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri