Video Mărturia unui supraviețuitor al tragediei din Veneția: „Am auzit un vuiet. M-am trezit în mijlocul trupurilor fără viață, al sângelui”

Data actualizării: Data publicării:
accident venetia
15 oameni au fost scoși în viață din fiarele contorsionate și arse. Alexander, un ucrainean de 38 de ani, este unul dintre ei. Foto: Captură Digi24

Printre cei 21 de oameni care au pierit în accidentul teribil din Italia sunt și trei copii - un băiețel de un an și două fetițe românce, aflate în vacanță cu părinții. Au murit cu toții. Atenție, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional!

Patru români - doi părinți și cele două fetițe ale lor de 13 și 8 ani - și-au găsit sfârșitul în accidentul teribil. Erau stabiliți în Germania și veniseră în vacanță să le arate copilelor Veneția.

Accidentul a fost atât de brutal, încât identitatea unora dintre victime a fost greu de stabilit.

Familia de români a fost printre ultimele identificate. Între timp, Ministerul de Externe le-a dat rudelor vestea tristă. Președintele Iohannis a transmis, pe rețelele sociale, un mesaj de condoleanțe, iar Ambasada României la Roma a anunţat că va ajuta la repatrierea trupurilor.

Accidentul a curmat și viitorul unui cuplu de tineri croați abia căsătoriți, Marko și Antonela. Se iubeau de când erau adolescenți. Fotografiile de pe conturile lor de socializare îi arată fericiți la nunta pe care au făcut-o în septembrie.

Erau în luna de miere și făceau turul Italiei. Fuseseră la Roma și Florența, iar acum vedeau Veneția. Acolo și-au petrecut ultima zi împreună. Ea a murit, însărcinată în două luni. El este la terapie intesivă.

Printre cei care au supraviețuit flăcărilor este și un bebeluș de doar câteva luni. Pompierii consideră soarta lui miraculoasă. Instinctiv, mama și tatăl lui au reușit să-i salveze viața, protejând trupul micuț cu ale lor când autocarul a plonjat de pe pod și a luat foc.

15 oameni au fost scoși în viață din fiarele contorsionate și arse. Alexander, un ucrainean de 38 de ani, este unul dintre ei. Era în vacanță cu tatăl său și se întorceau la cazare după ce petrecuseră împreună o zi minunată la Veneția. De acolo a ajuns pe masa de operație. Când s-a trezit a doua zi a aflat că tatăl său nu a supraviețuit.

„Am auzit un vuiet, ca un cutremur. M-am trezit în mijlocul trupurilor fără viață, al sângelui, al oamenilor răniți. Nu înțeleg cum s-a putut întâmpla”, a povestit presei italiene.

Mărturia sa e valoroasă și pentru anchetatori. Va putea să le spună ce a văzut în momentele care au precedat accidentul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri