Medic român, suspendat 9 luni în Marea Britanie, după ce le-a cerut pacienților să „ia poziția George Michael” la colonoscopii

Data publicării:
Doctors Seek Higher Fees From Health Insurers
Foto: Guliver/Getty Images

Un chirurg român din Marea Britanie a fost suspendat timp de nouă luni, după ce le-a cerut pacienților să ia „poziția George Michael” la colonoscopie și le-a pus mai multe întrebări indiscrete celorlalți angajați ai spitalului, relatează BBC News.

Doctors Seek Higher Fees From Health Insurers
Foto: Guliver/Getty Images

Medicul Șerban Ioan Gheorghiu obișnuia să le adreseze asistentelor de la spitalul Scarborough întrebări indiscrete despre viața lor sexuală, iar unui pacient i-a spus că are cancer și că nu poate să „ascundă asta sub masă”.

În fața colegilor, el s-a lăudat și că a fost în Thailanda și că le-a „rupt pelvisul femeilor de acolo”.

Alte acuzații inclus referirile injurioase la adresa colegilor, precum și hărțuirea sexuală a asistentelor sau medicilor de sex feminin de la spital.

De același comportament aveau parte și pacienții românului. Unul dintre ei a povestit că, în timpul unei consultații, medicul român l-a întrebat dacă „se comportă la fel și când face dragoste”.

Alți pacienți au povestit că medicul le-a cerut să ia „poziția George Michael” în timpul colonoscopiilor, doctorul făcând referire la sexualitatea artistului.

Românul în vârstă de 59 de ani a ignorat avertismentele legate de comportamentul său, așa că a fost suspendat timp de nouă luni de către instanța care judecă medicii în Marea Britanie.

Bărbatul a lucrat pentru Scarborough Hospital din februarie 2010 până în octombrie 2017. Înainte să poată practica din nou medicina, medicul va fi supus unei evaluări care va stabili dacă acesta și-a schimbat atitudinea și comportamentul.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri