Sari la conținut

Mesaj de Anul Nou de la Papa Francisc. Suveranul Pontif speră că 2015 va fi un an al păcii, nu al conflictelor

Fraţi şi surori, bună ziua şi un An Nou bun! În această primă zi a anului, în această atmosferă fericită, dar şi friguroasă a sărbătorilor, Biserica vă îndeamnă să vă îndreptaţi afecţiunea către Maica Domnului. Să aveţi cu toţii un An Nou bun, să fie un an al păcii, cu adevărat al păcii!”, a transmis Papa Francisc.

Suveranul Pontif a cerut combaterea sclaviei, a traficului de fiinţe umane şi a prostituţiei, dar şi-a presărat mesajul şi cu momente de destindere. Francisc nu a pierdut ocazia de a glumi, atunci când şi-a dat seama că în mulţimea din piaţă este şi un grup de pelerini latino-americani.

„Vă salut pe toţi şi cum văd că sunt atâţia mexicani, îi salut în mod special. Aşa sunt mexicanii, foarte joviali”, a spus Papa Francisc.

Pe de altă parte, aparent distrat şi cu un uşor tremur în voce, Papa Francisc a rostit rugăciunea tradiţională Angelus, şi le-a cerut în mod special credincioşilor să se roage pentru el: „Un An Nou bun şi vă rog, nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine”.

Fragilitatea pontifului de 78 de ani şi mesajul său alimentează temerile faţă de starea de sănătate a papei. Mai ales că aseară, în cadrul slujbei din interiorul catedralei Sfântul Petru, a vorbit despre deşertăciunile vieţii. Cât de mult ne place să ne bucurăm de artificii, deşi în realitate ele durează atât de puţin, a spus Suveranul Pontif.

După slujbă, Papa Francisc a coborât în Piaţa Sfântului Petru şi a mers până la altarul Naşterii Domnului, unde s-a rugat timp de câteva minute. Ca de obicei, Suveranul Pontif le-a dat emoţii agenţilor de securitate pentru că s-a dus în mijlocul credincioşilor, a dat mâna şi a discutat cu ei.