Sari la conținut

Mii de refugiaţi au dispărut din Bulgaria

Mii de migranţi au dispărut din centrele pentru refugiaţi din Bulgaria, în ultima jumătate de an, anunţă presa de la sud de Dunăre, care îl citează pe ministrul de Interne. Autorităţile bulgare susţin că este posibil ca refugiaţii, în mare lor majoritate, să fi încercat să ia calea Occidentului.

Potrivit celor mai recente date apărute în presa din Bulgaria, în luna ianuarie a acestui an, din centrele bulgare pentru refugiaţi au dispărut peste 2.200 de străini, dintre care aproape 1.000 în februarie, iar de la începutul acestei luni, circa 400 de migranţi au părăsit în mod voit acele adăposturi.

Autorităţile spun că migranţii au pornit, cel mai probabil, înspre vestul Europei, ajutaţi de traficanţii de persoane, o afacere în plină ascensiune în aceste zone.

Asta în ciuda eforturile făcute de ambele ţări vecine ale României, Bulgaria şi Serbia, de a spori controalele la graniţe.

În luna septembrie a anului trecut, la graniţa bulgaro-sârbă a fost prinşi peste 9.000 de migranţi. În luna ianuarie, însă, numărul a fost de aproximativ 500.