Ministrul de interne austriac anunță continuarea controalelor la frontiera cu Slovacia oricât este nevoie

Data publicării:
profimedia-0716278520
Ministrul austriac de interne Gerhard Karner. Foto: Profimedia Images

Ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, a declarat joi că ţara sa va continua controalele la frontiera cu Slovacia oricât este nevoie. Și Cehia a extins controalele la frontiera cu Slovacia până la începutul anului viitor.

Gerhard Karner s-a întâlnit joi la Viena cu omologul său slovac, Matus Sutaj Estok, care a afirmat că Slovacia este gata să ia măsuri de protecţie la frontieră, pentru a contribui la eliminarea controalelor cât mai curând posibil, informează TASR, potrivit Agerpres.

Austria a prelungit ultima dată controalele la frontiera cu Slovacia în 3 noiembrie, reaminteşte agenţia citată. Ambele ţări fac parte din spaţiul Schengen.

Și Cehia a extins până pe 3 ianuarie controalele la frontiera cu Slovacia. Guvernul ceh a votat miercuri extinderea controalelor sale curente la frontiera cu Slovacia până pe 3 ianuarie, în scopul contracarării traficanţilor de persoane.

Măsurile temporare, ce urmau să expire joi noaptea, au fost implementate la începutul lui octombrie. Circa 399.000 de persoane au constituit de atunci obiectul unor controale, potrivit Ministerului de Interne ceh.

În total, 1.167 de persoane au fost depistate că încercau să treacă frontiera în mod ilegal, iar 56 de indivizi suspectaţi că făceau trafic de persoane au fost arestaţi, potrivit ministerului.

Republica Cehă şi Slovacia fac parte din spaţiul Schengen din 2007 şi au o frontieră comună de 250 de kilometri.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au menţinut apropiate după destrămarea Cehoslovaciei, care le-a împărţit în două state independente.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri