Moartea adolescentei moștenitoare. „Nicio sumă de bani nu poate calma durerea pierderii unui copil”. Declarațiile prietenilor

Data actualizării: Data publicării:
iris anabelle captura
FOTO: Twitter

Moartea moștenitoarei a două dintre cele mai bogate familii din Marea Britanie – Goldsmith și Rothchild – i-a șocat nu doar pe apropiații fetei de 15 ani, dar pe întregul Regat. Prietenii fetei au declarat pentru presa britanică că adolescenta „nu merita soarta aceasta”.

Iris Anabelle Goldsmith a murit în urmă cu câteva zile în urma unui accident cu atv-ul, la ferma familiei din Somerset.

Deși mobilizarea pentru salvarea vieții adolescentei a fost impresionantă – mai multe echipe de paramedici au ajuns la locul accidentului, inclusiv cu elicopterul – fata și-a pierdut viața la scurt timp la spital.

Acum, cei care au cunoscut-o pe Iris și-au exprimat regretul. „Nu pare real. Tot grupul ei de prietenii este în șoc și nu ne putem opri din plâns. Această fată minuntă nu merita soarta asta deloc. Iris era ca sora mea. Am iubit-o mult”, a declarat Alfie Dean, un tânăr estonian, care fusese prieten apropiat al adolescentei, potrivit The Telegraph.

Toți cei care o știau pe Iris o adorau. Era cea mai dulce, frumoasă și empatică fată. Era amuzantă, dar și foarte caldă. Dacă eram cu tot grupul de prieteni și ne era foame, Iris era întotdeauna cea care se oferea să aducă mâncare. Ajuta pe oricine. Era foarte normală și ancorată în realitate, în ciuda familiei ei complicate”, a adăugat Alfie.

Olivia Ipkendanz, o tânără de 15 ani, o altă prietenă apropiată a lui Iris a povestit: „Avea sclipire și a adus atâta energie și voie bună multor oameni. Era incredibil de amuzantă, prietenoasă și iubitoare. Absența ei se va simți în mod clar pentru că oamenii o adorau. Am iubit-o”.

Presa britanică amintește, într-o analiză, despre faptul că nicio sumă de bani, oricât de mare ar fi nu poate suplini pierderea unui copil și amintește despre corelația dintre privilegiul extraordinar al oamenilor bogați și nenoricea amară, cu care acesta vine, uneori.

Iris Annabel Goldsmith era primul copil al cuplului și astfel moștenitoarea unora dintre cele mai bogate familii din lume, cu o avere estimată de aproximativ 300 de milioane de lire sterline. Ben Goldsmith și Kate Rothschild s-au căsătorit în 2003 și au împreună, de asemenea, încă doi fii: de 13 și 11 ani. Cei doi au divorțat în 2012.

Tatăl fetei, Ben Goldsmith, a publicat un mesaj pe o rețea socială în care își exprimă durerea:

Dumnezeule, te rog dacă poți să mi-o dai pe fiica mea frumoasă, briliantă și generoasă, te rog. O iubesc foarte mult și sunt foarte mândru de ea. Mă doare atât de rău încât nu pot să descriu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri