Munchen a declarat stare de urgenţă climatică

Data publicării:
City panorama of Munich
Foto: Guliver/Getty Images

Oraşul german Munchen a declarat stare de ''urgenţă climatică'' şi intenţionează să atingă ''neutralitatea climatică'' până în anul 2035, informează DPA.

"Este un obiectiv foarte ambiţios", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al departamentului de politici climatice, Jens Roever, după decizia consiliului municipal. "Am primit însă un mesaj clar de la comunitatea ştiinţifică, potrivit căreia obiectivul actual - atingerea neutralităţii climatice până în 2050 - nu este suficient", scrie Agerpres.

Administraţia municipală intenţionează să implementeze măsuri concrete până la jumătatea anului 2020 pentru a atinge noul termen limită.

Sintagma "neutralitate climatică" se referă la realizarea unei balanţe a emisiilor prin compensarea unei cantităţi măsurate de dioxid de carbon eliberat în atmosferă cu o cantitate echivalentă izolată sau îndepărtată din atmosferă.

Tot în această lună, senatul Berlinului a decretat "stare de urgenţă climatică" pentru capitala Germaniei.

Declararea "urgenţei climatice" est un gest simbolic adoptat de legiuitorii britanici şi ai Uniunii Europene, dar şi în diferite oraşe de pe Glob.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri