Nuntă în familia regală suedeză. Prinţesa Madeleine, fiica cea mică a regelui, se mărită cu un bancher

Data publicării:
nunta 4

ACTUALIZARE 17.25. Mii de oameni s-au adunat în capitala Suediei, Stockholm, faţa Palatului Regal, pentru a asista la ceremonia căsătoriei prințesei Madeleine cu un om de afaceri.

După ce cei doi îşi vor spune jurămintele şi vor face schimb de inele, se vor urca într-o trăsură şi vor traversa capitala Suediei.

În cinstea mirilor vor fi trase 21 de salve de tun.

Nunta Prinţese Madeleine ţine capul de afiş al presei suedeze, chiar dacă evenimentul nu va avea amploarea nunţii Prinţesei Victoria, sora sa mai mare, oficiată în urmă cu trei ani. Locuitorii Stockholm-ului şi turiştii spun că momentul s-a nimerit cum nu se poate mai bine, pentru că nu în fiecare zi poţi fi martorul unei nunţi regale. 

În vârstă de 30 de ani, Madeleine este a patra în ordinea succesiunii la tronul Suediei. Ea se căsătoreşte cu Christopher O'Neill, un bancher de 38 de ani, cetăţean britanic şi american. Mirele nu va purta titlul de prinţ, tocmai din cauză că nu este supus al casei de Bernadotte şi pentru că deţine o afacere în Statele Unite.

„Madeleine şi Carl Philip, fratele ei, nu sunt printre preferaţii suedezilor, aş spune că nici nu se apropie de prinţesa moştenitoare Victoria şi de soţul ei, Daniel. Acest lucru este însă normal, fiindcă oamenii o văd pe Victoria aproape zilnic, spre deosebire de Madeleine”, susţine jurnalistul Johan Lindwall.

Rochia de mireasă a Madeleinei este creaţia designerului Valentino, iar la căsătoria celei mai tinere fiice din familia regelui Carl al XVI-lea Gustaf sunt aşteptaţi oaspeţi de seamă. Printre ei, se numără Prinţesa Maxima a Olandei şi Prinţul Frederick al Danemarcei.

Echipa emisiunii „Paşaport diplomatic” a reuşit să aibă acces în culisele nunţii regale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri