O rachetă nucleară britanică a eșuat la teste și s-a îndreptat spre SUA

Data publicării:
nuclear-missile

Un test al unei rachete britanice Trident, ce poate transporta încărcătură nucleară, efectuat în largul Floridei, a eşuat, iar racheta s-a îndreptat spre continentul american, scrie The Sunday Times, citat de Reuters.

nuclear-missile

Un înalt oficial din Marina britanică a declarat că racheta lansată de pe un submarin a luat-o la un moment dat în direcţia greşită.

Acesta a fost singurul test al unei rachete britanice cu capacitate nucleară din ultimii patru ani şi a avut loc cu puţin înainte ca Theresa May să devină premier, după ce majoritatea britanicilor au votat pentru ieşirea din UE.

May a omis orice menţiune a a testului eşuat când a convins Parlamentul să cheltuiască 40 de miliarde de lire sterline pentru noile submarine Trident, în primul său discurs important în Legislativ, din luna iulie.

Parlamentul, care în 2007 a fost a fost de acord cu principiul de a înlocui sistemul, a votat anul trecut pentru construcţia a încă patru submarine, pentru a se asigura că Londra are suficiente arme nucleare.

Rachetele Trident au fost testate numai de cinci ori în ultimul secol, deoarece costă peste 21 de milioane de dolari una.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri