Olanda se pregăteşte pentru Brexit. A început deja recrutarea de ofiţeri vamali

Data publicării:
shutterstock_673807912
Foto: Shutterstock

Guvernul olandez recrutează în jur de 900 de ofiţeri vamali pentru consolidarea controalelor vamale după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează luni site-ul de ştiri dutchnews.nl.

shutterstock_673807912
Foto: Shutterstock

Potrivit ministrului adjunct al finanţelor, Menno Snel, guvernul va plasa în această săptămână anunţuri de recrutare pentru ca noii angajaţi să poată fi instruiţi şi pregătiţi în momentul în care Marea Britanie va părăsi UE, în martie 2019.

Între 750 şi 930 de ofiţeri vamali vor fi necesari pentru a suplimenta efectivele actuale de 5.000 de membri, a indicat Snel.

Personalul suplimentar va fi destinat în principal verificării exporturilor şi importurilor spre şi din Marea Britanie după ce restricţiile comerciale vor fi reintroduse.

„Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că suntem cât mai bine pregătiţi pentru noua situaţie (post-Brexit) şi acesta este în special cazul operaţiunilor noastre vamale”, a declarat Snel pentru postul BNR.

Luna trecută, deputata liberală Anne Mulder (VVD), responsabilă cu evaluarea Brexit-ului din perspectiva olandeză, a îndemnat guvernul să nu întârzie planurile de creştere a capacităţilor de control al frontierelor. „Nu putem aştepta până când va exista un acord (cu UE), pentru că nu poţi instrui toţi oameni într-o săptămână”, a subliniat ea.

Turiştii şi persoanele care călătoresc în scop de afaceri nu vor fi, cel mai probabil, afectaţi, dat fiind că Marea Britanie nu face parte din Spaţiul Schengen şi, prin urmare, există deja controale la frontiere.

Simultan, poliţia militară, responsabilă cu controlul paşapoartelor la frontierele olandeze, recrutează 417 civili neînarmaţi şi rezervişti pentru controalele pe aeroporturi, a relatat publicaţia Financieele Dagblad la sfârşitul săptămânii trecute. Măsura este destinată să reducă presiunea asupra serviciului de control la frontiere şi să scurteze timpii de aşteptare pe aeroporturi în perioadele de vârf.

Sursa: Agerpres.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri