Papa, apel la unitatea blocului comunitar, înaintea Summitului UE dedicat măsurilor economice pentru reducerea efectelor pandemiei

Data publicării:
Papa Francisc
Papa Francisc FOTO: Getty Images

Papa Francisc a adresat miercuri un îndemn Europei să rămână unită pentru a depăşi efectele pandemiei de COVID-19, în ajunul unui summit al Celor 27 consacrat negocierii unui pachet de stimulente economice, care a suscitat opinii divergente, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Pandemia a pus din nou presiune pe unitatea blocului comunitar, scoţând în evidenţă încă o dată discrepanţa dintre ţările mai bogate din nord şi cele mai sărace din sud.

„În aceste vremuri, în care avem nevoie de atât de multă unitate între noi, între naţiuni, să ne rugăm astăzi pentru Europa”, a spus Suveranul pontif în debutul slujbei zilnice de dimineaţă, pe care o dedică în fiecare zi unei teme diferite legate de criza globală.

Papa Francisc a îndemnat la rugăciune „astfel încât Europa să reuşească să rămână unită, această unitate fraternă la care au visat părinţii fondatori al Uniunii Europene.”

Este pentru a doua oară în decursul ultimelor zece zile când papa Francisc, un susţinător al Uniunii Europene, şi-a exprimat îngrijorările referitoare la blocul comunitar.

În Duminica Paştelui, Suveranul pontif a avertizat că proiectul european riscă să se destrame dacă nu se ajunge la un acord în ceea ce priveşte o redresare comună.

Citește și Directorul ESM: Europa are nevoie de cel puţin 500 miliarde € de la instituţiile UE pentru redresare după pandemie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri