Parisul amenință că va interzice trotinetele electrice, după un accident care a dus la moartea unei femei

Data publicării:
O femeie merge cu trotineta electrică pe un trotuar din Paris.
O femeie merge cu trotineta electrică pe un trotuar din Paris. Foto: Profimedia Images

Parisul a amenințat că va interzice închirierea trotinetelor electrice dacă nu sunt rezolvate problemele de siguranță, după moartea unei femei care a fost lovită de un astfel de vehicul pe trotuar, relatează BBC.

Autoritățile locale le-au cerut companiilor private care închiriază trotinete electrice în capitala Franței să limiteze viteza dispozitivelor și să nu permită parcarea lor în zonele rezervate pietonilor.

La începutul acestei luni, o femeie în vârstă de 31 de ani a murit după ce a fost doborâtă de o persoană care mergea pe o trotinetă electrică. Poliția a acuzat această persoană de omucidere.

Trotinetele electrice au devenit un mijloc de transport popular, în parte datorită impactului lor scăzut asupra mediului. În peste 100 de orașe din întreaga lume sunt companii care închiriază astfel de vehicule.

În Paris, aproximativ 20.000 de trotinete electrice, care pot depăși 50 de kilometri pe oră, sunt acum disponibile pentru închiriere.

În 2019, guvernul francez a introdus reguli pentru trotinetele electrice, după ce au avut loc sute de incidente, inclusiv câteva decese. În prezent, pot folosi acest mijloc de transport persoanele cu vârsta peste 12 ani, o singură persoană poate folosi un astfel de dispozitiv, iar trotinetele nu pot fi utilizate pe trotuar.

Viceprimarul Parisului, David Belliard, a anunțat că contractele pentru furnizorii de trotinete electrice de închiriat nu vor fi reînnoite anul viitor, dacă nu va exista o „îmbunătățire semnificativă a situației și dacă trotinetele nu își găsesc locul în spațiul public fără a provoca perturbări sau pericole suplimentare”.

Belliard le-a cerut operatorilor să limiteze viteza la maximum 10 kilometri pe oră.

O altă problemă cu care se confruntă Parisul este cea a trotinetelor abandonate de către cei care le închiriază. Multe sunt lăsate în parcurile și piețele orașului. Parcarea lor este interzisă pe trotuare, dar regula nu e respectată, în ciuda amenzii de 35 de euro.

Unele sunt, de asemenea, aruncate în râul Sena, iar firmele încearcă să le scoată din apă pentru a le recicla.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri