Sari la conținut

Peste 1,5 milioane de semnături în Marea Britanie pentru un contrareferendum la Brexit

 

 ©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Petiția lansată pe site-ul Parlamentului Britanic a fost postată înainte de referendumul din 23 iunie, susținând că guvernul ar trebui să țină un alt referendum privind aderarea la UE în cazul în care votul pentru rămânerea sau ieșirea din (UE – n.r) este sub 60%, la o rată de participare de sub 75% din numărul total de alegători.

Rezultatele votului de joi au arătat că doar 52% dintre alegători au susținut ieșirea din Uniunea Europeană, la o participare de 72% din alegătorii eligibili.
Din acel moment, petiția, care poate fi votată doar de cetățeni sau rezidenți ai Marii Britanii, a devenit extrem de populară (sâmbătă la ora 14 peste 1,580,220 de persoane semnaseră petiția).

Creșterea vertiginoasă a numărului de semnături a indicat chiar și creșteri de 1000 de semnături pe minut la un moment dat. Majoritatea persoanelor care au semnat petiția sunt locuitori ai zonelor unde susținerea pentru rămânerea în Uniunea Europeană a fost mai ridicată, Londra fiind una dintre zonele indicate de site.

Parlamentul trebuie să ia în considerare dezbaterea oricărei petiții care atrage mai multe de 100.000 de semnături.