Premierul Ucrainei: Guvernul de la Kiev trimite, miercuri, delegaţii oficiale la Bruxelles şi la Moscova

Data publicării:
ucraina - 6259522-AFP Mediafax Foto-Sergei SUPINSKY-2

Protestatarii din Kiev cer regimului Ianukovici să semneze acordul de asociere cu UE / Foto: Mediafax

„Mâine (miercuri, n.r.), o delegaţie va merge la Bruxelles, unde vom continua negocierile care ne vor permite să semnăm un acord de integrare europeană în condiţii avantajoase pentru Ucraina. Această delegaţie este în curs de formare”, a declarat Mikola Azarov, potrivit Mediafax.

Vizita delegaţiei ucrainene nu a fost confirmată de la Bruxelles. „Nu putem să confirmăm vizita delegaţiei ucrainene miercuri, la Bruxelles. Data şi locul vor fi stabilite prin mijloace diplomatice şi, de îndată ce va fi găsit un acord, ele vor fi anunţate”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, Stefan Fuele.

„Tot mâine, o altă delegaţie se va deplasa la Moscova, deoarece încercăm să consolidăm parteneriatul nostru strategic şi să relansăm relaţiile noastre comerciale cu Rusia”, a afirmat, marți, premierul ucrainean.

Protestele de la Kiev continuă. Manifestanţii au blocat luni sediul Guvernului, pentru a-l obliga pe preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici să plece de la putere, după ce a refuzat să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană.

Marţi, Parlamentul ucrainean a respins moţiunea de neîncredere împotriva Guvernului lui Mikola Azarov, pe care opoziţia îl consideră responsabil de eşecul apropierii de UE şi de reprimarea manifestanţilor proeuropeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri