Preşedintele Parlamentului din Armenia a prezentat scuze publice după ce a scuipat un trecător care l-a numit „trădător”

Data publicării:
Alen Simonian la o intalnire oficiala
Preşedintele Parlamentului din Armenia a prezentat scuze publice după ce a scuipat un trecător care l-a numit „trădător”. Profimedia

Preşedintele Adunării Naţionale a Armeniei, Alen Simonian, şi-a cerut scuze pentru că a scuipat un trecător, în timp ce media din această ţară continua vineri să dezbată incidentul, informează dpa.

„Îmi pare rău, mi-am pierdut controlul din cauza unei insulte ce mi-a fost adresată direct”, a scris Alen Simonian, 43 de ani, pe pagina sa de Facebook.

Incidentul a continuat să stârnească discuţii aprinse în mass-media din Armenia. Fostul preşedinte armean Levon Ter-Petrosian s-a numărat printre mulţi alţii care au cerut ca Simonian să demisioneze.

Incidentul a avut loc mai devreme săptămâna aceasta, când un trecător l-ar fi numit trădător pe Simonian. Politicianul le-a ordonat gărzilor sale de corp să-l reţină pe acel bărbat, iar Alen Simonian l-a scuipat în faţă, după cum a acuzat mai târziu trecătorul.

Alen Simonian nu şi-a negat fapta, însă a spus iniţial despre acest incident: „Să vă intre în cap că obrăznicia voastră nu va rămâne fără răspuns, o insultă directă la adresa autorităţilor legitime ale statului va primi un răspuns legitim”.

După ce incidentul a fost făcut public, Alen Simonian, preşedinte al Adunării Naţionale şi membru marcant al partidului aflat la putere Contractul Civil, a devenit ţinta unei presiuni considerabile, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Guvernul ţării deja este considerat slăbit după ce Armenia a pierdut în 2020 războiul cu Azerbaidjanul vecin pentru control asupra regiunii disputate Nagorno-Karabah. Conflictul a aruncat Armenia într-o criză profundă.

Mulţi cetăţeni consideră o „trădare” acordul de încetare a focului pe care l-a semnat prim-ministrul armean Nikol Paşinian şi în urma căruia Armenia a trebuit să cedeze teritorii însemnate din Nagorno-Karabah.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri