Prinşi fără asigurare auto, şase musulmani se recunosc vinovaţi pentru un complot terorist eşuat din motive ridicole

Data publicării:
teroristii

Şase tineri musulmani acuzaţi de terorism au pledat „vinovat” în faţa unei instanţe din Marea Britanie. Anul trecut, ei au complotat să atace mitingul unei grupări engleze de dreapta, însă planul lor criminal a fost urmărit de ghinion: manifestaţia în cadrul căreia vroiau să plaseze o bombă s-a terminat mai devreme decât plănuiseră, apoi poliţia i-a prins în timp record, pentru simplul fapt că maşina lor nu avea asigurare.

Jewel Uddin, Omar Mohamed Khan, Mohamed Hassin, Anzal Hussein, Mohamed Saud şi Zohaib Ahmed au recunoscut că plănuiau un complot îndreptat împotriva membrilor Ligii Engleze de Apărare, o mişcare anti-islamică ce a organizat un marş la Dewsbury în iunie 2012. Tinerii intenţionau să îi atace pe demonstranţi cu o bombă artizanală, cu arme de foc şi cuţite.

Atentatul a eşuat pentru simplul fapt că, la momentul în care au ajuns la locul faptei, marşul se terminase.

Apoi, pe drumul spre Birmingham, una din maşinile tinerilor musulmani a fost oprită de poliţia de pe autostradă. Pentru că nu avea asigurare, vehiculul a fost confiscat, aşa cum cere procedura britanică. La o cercetare mai atentă, în maşină s-au găsit două arme de foc, o bombă artizanală şi un întreg arsenal de arme albe.

Sentinţa pentru intenţiile tinerilor va fi pronunţată de curtea regală în luna iunie, iar experţii juridici se aşteaptă ca cei şase să primească pedepse dure.

Între timp, mişcarea de dreapta împotriva căreia era îndreptat atentatul eşuat - EDL - a mai organizat alte zeci de marşuri împotriva imigranţilor. În câteva cazuri, protestele s-au încheiat cu ciocniri violente între englezi şi musulmani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri