Prinţul Albert de Monaco a fost diagnosticat cu COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
LAUSANNE, SWITZERLAND - JULY 04: IOC Committee Member Prince Albert II of Monaco enters the presentation room for the 3rd Summer Youth Olympic Games in 2018 bid on July 4, 2013 in Lausanne, Switzerland. The IOC Extraordinary Session held on the two days will allow IOC members to follow the 2020 summer Olympics candidate cities bids, the IOC presidential candidates briefing, and will elect the host city of the 3rd Summer Youth Olympic Games in 2018. (Photo by Harold Cunningham/Getty Images)
Foto: GettyImages

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, însă va putea să continue să lucreze din apartamentele sale, întrucât „starea lui de sănătate nu suscită nicio îngrijorare”, au anunţat joi reprezentanţii Palatului din principatul monegasc, potrivit Agerpres.

„Prinţul Albert al II-lea de Monaco, testat la începutul acestei săptămâni, este pozitiv cu COVID-19. Starea lui de sănătate nu inspiră nicio îngrijorare”, a precizat într-un comunicat Palatul princiar, la trei zile după ce Serge Telle, posesorul funcţiei de ministru de stat, echivalentul funcţiei de prim-ministru, a anunţat la rândul său că a fost testat pozitiv.

Albert al II-lea este „atent monitorizat de medicul său curent şi de specialişti de la Centrul Medical Princesse Grace (CHPG)”, a adăugat casa princiară monegască.

Comunicatul oficial include un nou apel al prinţului Albert al II-lea, care îi îndeamnă pe rezidenţii din Monaco să respecte măsurile de izolare pentru a limita propagarea virusului.

Guvernul din Monaco a anunţat sâmbăta trecută închiderea „spaţiilor care primesc public, non-esenţiale pentru viaţa ţării” până la noi dispoziţii, inclusiv a cazinourilor, emblematice pentru imaginea şi istoria principatului.

În ceea ce priveşte aspectele religioase, Dioceza din Monaco testează în această perioadă rugăciunile online şi slujbele transmise pe internet.

Noul arhiepiscop de Monaco şi-a invitat subordonaţii să împărtăşească iniţiativa episcopilor din Italia şi să se reunească simbolic la aceeaşi oră joi seară - dată la care este sărbătorit Sfântul Iosif - pentru a recita rugăciunea "Rozariul" la ora 21:00, ţinând în mâini o lumânare aprinsă în faţa unei ferestre sau o mică bucată de pânză albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un bărbat a primit în contul de salariu de 330 de ori mai mulți bani decât i se cuveneau. Ce a urmat după ce...
Digi FM
Mircea Geoană, huiduit în comuna în care e cetățean de onoare. Edilul localității, supărat: „Nu mi s-a mai...
Pro FM
Chipul Madonnei, tot mai transformat. Artista, protagonista unei inedite ședințe foto într-o mașină vintage
Film Now
Blake Lively, într-o salopetă mulată pe corp, asemănătoare costumului din Deadpool purtat de soțul ei. Arată...
Adevarul
A fost votat orașul ideal - lider mondial la calitatea vieții în 2024. București, salt spectaculos în...
Newsweek
Europa revine la serviciu militar obligatoriu. Nu se poate baza pe SUA pentru un război cu Rusia
Digi FM
Mircea Geoană, huiduit în comuna în care e cetățean de onoare. Edilul localității, supărat: „Nu mi s-a mai...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Cum a reușit un câine să incendieze locuința stăpânilor săi. Momentul a fost surprins de camerele de...
Film Now
Actrița din "Doi bărbați și jumătate", căsătorită cu un lord britanic, despre relațiile cu familia regală...
(P) Se lansează ARTmania in context ce aduce participanților la ARTmania performance-uri, colaborări culturale în spații de patrimoniu
(P)Se lansează "ARTmania in context" ce aduce participanților la ARTmania performance-uri, colaborări...