Proteste la Madrid. Spaniolii sunt nemulțumiți de guvernul Rajoy

Data publicării:
proteste spania madrid crop

 

Ultimele zile au adus noi dezvăluiri în cazul presupusei finanțări ilegale a Partidului Popular și a liderilor acestuia.

Fostul trezorier al partidului, Luis Barcenas, este arestat de mai bine de o lună, iar secretarul general al partidului, Maria Dolores de Cospedal, a fost citat să ofere explicații în acest caz.

În plus, joi dimineață, premierul Mariano Rajoy va apărea în fața Parlamentului, unde se speră că vor fi date explicații la toate acuzațiile de până acum.

Premierul Mariano Rajoy a anunțat săptămâna trecută, după șase luni de evitare, răspunzând unei întrebări adresate de Ciprian Bălțoiu, corespondentul Digi24 în Spania, că va oferi versiunea Partidului Popular față de acuzațiile de corupție. 

Cazul Barcenas a stârnit o adevărată furtună politică în Spania. Pentru prima oară, în centrul acestui scandal, declanşat de fostul trezorier al Partidului Popular, apare şi numele premierul Mariano Rajoy. Până acum toţi liderii acestei formaţiuni au negat că ar fi primit vreodată bani, într-un mod organizat, de la trezorierul partidului.

Cotidianul El Pais a prezentat pe prima sa pagina extrase extrem de clare din care se poate vedea ca Mariano Rajoy apare sub diferite prescurtări sau combinații ale numelui său, ca unul dintre politicienii care încasa în mod curent sume ce depășesc 10.000 de euro. Conform acestor extrase din contabilitate, premierul spaniol ar fi primit anual plăţi extra de 25.200 de euro timp de 11 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri