Proteste la Paris cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, poliţia foloseşte gaze lacrimogene

Data publicării:
proteste paris crop

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care s-au adunat duminică pe bulevardul Champs Elysees, la câteva ore după ce preşedintele Emmanuel Macron a prezidat parada militară de Ziua Franţei alături de mai mulţi lideri europeni, potrivit Reuters.

Bulevardul din centrul Parisului a fost redeschis traficului de îndată ce parada s-a terminat, dar câteva sute de protestatari din cadrul mișcării "vestele galbene" au încercat să-l ocupe, potrivit Mediafax.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Televiziunea BFM a arătat imagini în care poliția foloseşte gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, unii dintre ei având glugi pe cap. Aceştia au încercat să blocheze bulevardul cu ajutorul unor baricade metalice, tomberoane și alte obiecte.

De asemenea, s-au auzit câteva zgomote puternice. Protestatarii au aruncat cu obiecte în polițişti, au huiduit și au dat foc unei pubele.

Anterior, o sursă din poliția franceză și o sursă judiciară au declarat că aproximativ 152 de protestatari "vestele galbene" și lideri ai acestora au fost reținuți lângă Champs Elysees în timp ce încercau să organizeze un protest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri