Sari la conținut

Rămâne Republica Moldova orientată către Vest după reținerea lui Vlad Filat? Răspunsul lui Dan Dungaciu

Cariera politică a domnului Filat s-a încheiat aici. Problema de fond este cum va reactiona Partidul Liberal Democrat (PLDM) al domnului Filat și dacă va mai menține Alianța pentru Integrare Europeană, prin asta menținând cursul european al Republicii Moldova”, a spus Dan Dungaciu.

După declarațiile domnului Streleț, cel care a preluat Partidul Liberal Democrat, se pare că vom avea în continuare o alianță europeană la Chișinău. Pentru că dacă nu se va menține această alianță la guvernare, alternativa este o nouă majoritate în Parlamentul Republicii Moldova, care nu poate fi decât de stânga, deci orientată spre Est. Și, din punctul acesta de vedere, se pare că Partidul Liberal Democrat, în ciuda evenimentului de astăzi, va prefera să mențină Alianța pentru Integrare Europeană”, a adăugat Dan Dungaciu.

În opinia sa, nu se pune problema alegerilor anticipate peste Prut. „Problema Republicii Moldova, în acest moment, este să mențină Alianța pentru Integrare Europeană, să mențină vectorul vestic, vectorul occidental și, în al doilea rând, să spere că acest episod foarte dur să fie punctul de plecare al unei însănătoșiri a vietii publice, vieții politice din Republica Moldova, deci să nu fie un element izolat. Dacă rămâne un element izolat, va avea aerul unei vendete politice, vendetă politică reclamată deja de domnul Filat. Dacă va fi continuat și va fi punctul de plecare al unui nou mod de a face politică în Republica Moldova, evenimentul de astăzi (reținerea lui Vlad Filat, n.r.) este de bun augur și trebuie salutat”, a precizat Dan Dungaciu.

VIDEO. Vlad Filat a fost reținut pentru 72 de ore. Au loc percheziții la domiciliul său și la sediul partidului