Raport de evaluare: Adina Vălean poate îndeplini sarcinile încredinţate comisarului UE pentru Transporturi

Data actualizării: Data publicării:
adina valean

Adina Vălean, propunerea României pentru comisar UE, a răspuns „satisfăcător” la întrebările adresate la audierile parlamentare şi poate îndeplini sarcinile de comisar european pentru Transporturi, arată raportul de evaluare prezentat de Parlamentul Uniunii Europene.

Comisia pentru Transporturi şi Turism, în conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural al Parlamentului European, a efectuat pe 14 noiembrie audierea Adinei-Ioana Vălean, comisar-desemnat, care, având un rezultat pozitiv al procedurii de nominalizare, va fi responsabilă de Transporturi. Pe 13 noiembrie 2019, Comisia pentru Transporturi şi Turism, în conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural şi cu Articolul 2 al Anexei VII, a primit o scrisoare a Comisiei pentru Afaceri Juridice referitoare la verificarea declaraţiei de interese financiare a Adinei-Ioana Vălean. Înaintea audierii, Parlamentul i-a trimis comisarului-desemnat o listă de întrebări scrise. Comisia a notat că Adina-Ioana Vălean a răspuns satisfăcător la acele întrebări”, arată, în raportul de evaluare, Karima Delli, preşedintele Comisiei PE pentru Transporturi şi Turism, potrivit Mediafax.

Printre ideile expuse la audieri, Adina Vălean a asumat angajamente în favoarea reducerii treptate şi eliminării emisiilor de dioxid de carbon din economia europeană până în anul 2050, privind construirea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi egalităţii de gen, în sensul dezvoltării unui Sistem Inteligent al Transporturilor şi diminuării numărului victimelor accidentelor rutiere, potrivit raportului.

În conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural şi cu Articolul 4 al Anexei VII, coordonatorii pentru Transporturi reprezentând o majoritate de două-treimi în cadrul Comisiei au aprobat că Adina Vălean, comisar-desemnat, este calificată atât pentru a fi membră a Colegiului comisarilor, cât şi pentru îndeplinirea sarcinilor încredinţate”, precizează Karima Delli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri