Regele Charles al III-lea, fotografiat alături de celebra cutie roşie. Imaginea a fost publicată de Palatul Buckingham

Data actualizării: Data publicării:
Regele Charles la birou.
Regele Charles al III-lea, fotografiat alături de celebra cutie roşie. Foto: Profimedia

Regele Charles al III-lea poate fi văzut în prima fotografie oficială ce îl arată alături de celebra cutie roşie în care suveranii britanici primesc documente guvernamentale, publicată de Palatul Buckingham vineri, într-o perioadă în care noul monarh al Regatului Unit a început să se ocupe de îndatoririle sale constituţionale, informează Reuters.

Cutia roşie, încuiată şi aşezată pe un birou de lucru, este o imagine puternic asociată cu monarhia britanică şi, totodată, un obiect alături de care regretata regină Elisabeta a II-a a fost adeseori fotografiată. Ea conţine documente transmise de Guvernul britanic şi de ţări din Commonwealth, care îi sunt apoi transmise monarhului de secretarul său privat.

regina elisabeta cutie rosie profimedia
Regina Elisabeta a II-a a fost adeseori fotografiată lângă cutia roșie. Foto: Profimedia

Noua fotografie a fost realizată în Salonul Secolului al XVIII-lea de la Palatul Buckingham, săptămâna trecută.

Pe biroul de lucru al regelui britanic, poate fi văzută, în fundal, şi o fotografie alb negru cu părinţii decedaţi ai regelui Charles al III-lea - regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip, mai notează Reuters, citată de Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri