Regiunile din Europa cu cele mai multe mașini pe cap de locuitor. „Acolo unde sunt mașini, sunt și bani”

Data publicării:
masini in trafic
Foto: Profimedia Images

Europa este sufocată de mașini. Datele publicate de Eurostat arată că, oriunde ai merge pe continent, este extrem de greu să nu întâlnești ambuteiaje și trafic dat peste cap. Sunt regiuni în care locuitorii au chiar și câte două sau trei mașini.

Zone pitorești, care îmbie la o plimbare cu bicicleta sau scuterul, aflate în mai multe regiuni din Italia, au depășit recordul la numărul de mașini pe cap de locuitori. În Valle D`Aosta, aproape fiecare italian are câte două mașini. În Trento sunt peste 1.200 de mașini, raportat la o mie de locuitori și abia în Bolzano sunt sub o mie de mașini. În top cinci se numără și două regiuni din Olanda și Finlanda.

Adrian Mitrea - jurnalist auto: Își mai cumpără mașini pentru că își permit. Așa se explică faptul că în unele părți ale lumii, mai multe mașini există pe cap de locuitor, deci o persoană are mai multe mașini. Acolo unde sunt mașini sunt și bani.

Există însă și multe regiuni din Europa unde mașinile sunt pe planul doi, după biciclete sau scutere.

În mai multe regiuni franceze și grecești sunt foarte puține mașini. Recordul este deținut de teritoriul francez din Africa - Mayotte - unde sunt doar 72 de mașini la o mie de locuitori. Și Grecia are trei regiuni în top cu foarte puține autoturisme deținute de localnici.

Nicoleta Ciobotar - româncă în Grecia: Străzile sunt mult mai mici aici decât în alte state și scuterul facilitează deplasarea pe anumite străduțe. Fiind parcate pe lateral nu blochează străzile înguste.

Și România este una dintre țările aglomerate. Capitala deține recordul.

Bucureștiul a fost și este cel mai aglomerat oraș din românia. Cele mai recente date arată că sunt 600 de mașini raportat la o mie de locuitori.

-Foarte multe mașini. Este deranjant, ajungi mai greu unde vrei să ajungi.

-Dacă un un soț lucrează în Pipera, celălalt în Militari, poate au nevoie, deși ar putea folosi mijlocul de transport în comun, metroul.

Potrivit studiilor, România a fost campioană în Europa la înmatricularea de mașini în primele 3 luni ale anului 2022.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri