Responsabilul campaniei de vaccinare din Polonia: Suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, o luptă brutală între companiile farmaceutice

Data publicării:
o femeie din cracovia, polonia, intra intr-un centru de vaccinare unde se administreaza astrazeneca.
Polonia continuă vaccinările cu serul AstraZeneca. Foto: Profimedia Images

Ţările care au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca ar putea să fi fost victimele unei panici induse prin mass-media, care ar putea fi rezultatul unei dezinformări, a declarat un oficial guvernamental polonez responsabil pentru campania de vaccinare în ţara sa, Michal Dworczyk.

„Este posibil să avem de-a face aici cu o campanie de dezinformare planificată şi cu o luptă brutală între companiile industriei farmaceutice”, a declarat marţi Michal Dworczyk, potrivit Agerpres.

„Merită amintit că în afară de companiile înregistrate în UE, Marea Britanie şi SUA, există alte companii care se străduiesc ca vaccinurile lor să fie utilizate”, a spus oficialul citat.

Până în acest moment, nici Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi nici instituţiile poloneze responsabile cu siguranţa medicamentelor nu au făcut vreo recomandare privind suspendarea utilizării vaccinului britanico-suedez, a remarcat Michal Dworczyk. Polonia continuă vaccinările cu serul AstraZeneca, a spus el.

Dworczyk a afirmat de asemenea că este „încrezător că multe dintre aceste ţări vor reveni în curând” la utilizarea AstraZeneca pentru vaccinări, ceea ce ar constitui o dovadă că Polonia a făcut alegerea corectă „raţionând mai degrabă decât folosind instinctul de turmă”.

Țări membre UE precum Germania, Franţa şi Italia au suspendat din motive de precauţie utilizarea vaccinului AstraZeneca, după semnalarea unor „posibile” efecte secundare, dar fără vreo legătură dovedită cu vaccinul AstraZeneca.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri