ROMA. O persoană a deschis focul în direcția sediului Guvernului. Incidentul s-a soldat cu patru răniți

Data publicării:
pistol mediafax-3

Actualizare ora 15.30 Focurile de armă trase împotriva carabinierilor în fața sediului Guvernului pot fi considerate „un act izolat”, „gestul criminal tragic al unui șomer care voia să se sinucidă”, a afirmat noul ministru italian de interne, Angelino Alfano. El a subliniat că „situația generală a ordinii publice, chiar și după acest incident, nu suscită îngrijorări”, însă supravegherea obiectivelor cu grad ridicat de risc a fost consolidată.

______________________________________________________

Unul dintre cei doi carabinieri este mai grav rănit, la gât, celălalt mai ușor. Potrivit televiziunii RAI, bărbatul care a deschis focul era îmbrăcat la costum și cravată. Din primele informaţii, atacatorul este un cetăţean italian de aproximativ 40 de ani, din Calabria, cu probleme mentale. La rândul său, a fost rănit de către polițiști şi a fost transportat sub pază la cel mai apropiat spital.

Democratul de stânga Enrico Letta a depus duminică jurământul la Palatul Quirinal, sediul Preşedinţiei, în calitate de nou şef al Guvernului italian, urmat de toţi miniştrii săi. Incidentul armat s-a petrecut la circa un kilometru depărtare, în apropiere de sediul Palatului Chigi, sediul Guvernului. Toţi membrii guvernului plecaseră pe jos de la sediul guvernului spre palatul prezidenţial, cu câteva minute înaintea incidentului. 

Membrii cabinetului condus de Enrico Letta au fost informaţi despre atacul armat în timp ce se aflau la sediul Preşedinţiei, unde depuneau jurământul. Ei s-au întors ulterior chiar în clădirea în faţa căreia a avut schimbul de focuri şi au ţinut prima şedinţă de guvern.  

Enrico Letta, 46 de ani, însărcinat miercuri de către preşedintele Giorgio Napolitano să formeze un guvern, a acceptat în mod oficial această funcţie sâmbătă și și-a anunțat componența executivului, punând astfel capăt unei crize politice care durează de două luni. În premieră, din componența noului guvern de la Roma face parte și o femeie de culoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri