Românii de la ferma din Bornheim și-au primit salariile. Acum sunt ajutați să-și găsească alt job

Data publicării:
Muncitor la o ferma de sparanghel
Foto: Profimedia Images

Românii de la ferma din Bornheim, Germania, și-au primit salariile, anunță MAE, într-un comunicat de presă, oamenii urmând să fie ajutați de Asociația Fermierilor Germani să-și găsească un alt loc de muncă în același domeniu, fiind identifiicate deja 120 de astfel de job-uri disponibile, potrivit Mediafax.

Românii care munceau la ferma din Bornheim au reclamat, recent, că nu și-au primit salariile, motiv pentru care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers personal în Germania pentru a soluționa problema.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat, joi seara, în care anunță că „toți cetățenii români care și-au desfășurat activitatea la ferma din Bornheim au primit drepturile salariale care li se cuveneau”.

Mai mulți români care lucrau la ferma din Bornheim au rămas fără loc de muncă

MAE menționează că, atât Ambasada României la Berlin, cât și Consulatul General al României la Bonn au efectuat demersuri pe lângă autoritățile germane „pentru soluționarea cât mai rapidă a situației cetățenilor români”.

De asemenea, reprezentanții diplomatici arată că au contactat Asociația Fermierilor Germani pentru sprijin în vederea identificării unor locuri de muncă în cadrul altor ferme pentru persoanele care doresc continuarea activității în domeniul agricol, fiind identificate un număr de 120 locuri de muncă pentru românii care lucrau la acea fermă și care au rămas fără job.

Românii care doresc să își continue activitatea în domeniul agricol ar putea fi relocați la alte ferme

„Totodată, ca urmare a vizitei efectuate de un reprezentant al Consulatului General al României la Bonn la ferma în cauză la data de 20 mai, părțile implicate au convenit întocmirea unei situații cu cetățenii români care doresc să își continue activitatea în domeniul agricol și sunt de acord să fie relocați la alte ferme”, arată sursa citată.

MAE menționează că, în prezent, la ferma din Bornheim se află 42 de cetățeni români, dintre care 22 au solicitat sprijin în vederea repatrierii, 15 și-au manifestat dorința de a rămâne în Republica Federală Germania și de a își continua activitatea la o altă întreprindere, iar alți cinci nu au comunicat o decizie cu privire la intențiile viitoare.

„Consulatul General al României la Bonn întreprinde toate demersurile necesare pentru identificarea celei mai potrivite opțiuni de repatriere a cetățenilor români care au exprimat solicitări în acest sens”, arată oficialii ministerului.

În context, MAE precizează că, în cursul zilei de joi, un grup de 11 cetățeni români care își desfășurau activitatea la o altă fermă de pe teritoriul Republicii Federale Germania au părăsit teritoriul acestui stat către România, cu sprijinul Consulatului General al României la Bonn și a comunității românești din zonă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri