Românul Octavian Ursu, ales primar în Goerlitz. El l-a învins pe candidatul extremei drepte

Data actualizării: Data publicării:
octavian ursu primar goerlitz
Octavian Ursu a fost ales primar în Goerlitz Foto: captură TV

Un român a fost ales primar în Goerlitz, oraș din estul Germaniei, după ce l-a învins duminică în turul al doilea al alegerilor locale pe reprezentantul extremei drepte. Se numeşte Octavian Ursu şi s-a stabilit în 1990 în Görlitz. Românul este înscris în partidul de guvernământ CDU şi a reuşit să-l învingă pe politicianul de la AfD după ce acesta obţinuse cele mai multe voturi în primul tur.

Românul a fost sprijinit în turul al doilea de celelalte partide, care s-au temut că Görlitz va deveni primul oraş german condus de un extremist de dreapta. În plus, Octavian Ursu a fost susţinut şi de actori, regizori şi scenarişti, în contextul în care industria filmului este o sursă importantă de venit pentru Görlitz. Este oraşul în care s-au filmat mai multe pelicule de succes. Printre ele, „Inglourious Basterds” şi „The Monuments Men”.

De profesie muzician, Octavian Ursu a obţinut în turul al doilea 55,1% din voturi. În primul tur, desfăşurat la 26 mai, reprezentantul AfD, fostul poliţist Sebastian Wippel, câștigase 36,4% din voturi, în timp ce candidatul creştin-democraţilor obţinuse 30,3% din sufragii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri