Șoferul camionului morții ar fi leșinat, după ce a deschis ușa și a văzut cadavrele. Bărbatul intenționa să ducă niște acte în remorcă

Data actualizării: Data publicării:
mo robinson sofer camion essex
Foto: Facebook

Șoferul camionului care transporta 39 de chinezi ar fi leșinat după ce a deschis ușa din spate a autovehicului, pentru a duce niște acte, și a descoperit cadavrele migranților.

Mo Robinson, un irlandez în vârstă de 25 de ani, a fost reținut de polițiștii din Essex și este interogat de aceștia sub suspiciunea de crime multiple, după ce a a condus un camion unde se aflau 39 de cadavre, potrivit The Sun.

Poliția crede că unitatea de tractare - partea din față a camionului - a intrat duminică în Țara Galilor, după ce a călătorit din Dublin. Remorca ar fi sosit miercuri la ora 00.30, la Purfleet, venind din Zeebrugge, Belgia. Camioneta și remorca au părăsit portul Purfleet la scurt timp după ora 01:05 în aceeași zi. Mo Robinson ar fi preluat remorca din Purfleet, comitatul Essex.

Bărbatul ar fi leșinat când a deschis ușa camionului, pentru a duce niște acte, și a descoperit cadavrele, potrivit presei britanice.

„Atunci când a deschis ușa containerului și a văzut corpurile oamenilor a fost îngrozit și a sunat la ambulanță, care l-a predat polițiștilor”, povestește un martor.

Toți cei 39 de oameni găsiți fără suflare într-un tir în Marea Britanie sunt cetăţeni chinezi. E vorba de 31 de bărbaţi şi opt femei, informaţie confirmată de poliţie la o zi de la macabra descoperire. A fost deschisă o anchetă internațională. Camionul era înmatriculat în Bulgaria și a fost găsit în zona industrială a Londrei. Containerul frigorific pe care îl transporta venise cu feribotul din Belgia.

Redactor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri