Soluțiile Papei Francisc la criza refugiaților

Data publicării:
Pope Francis Holds His Weekly General Audience
Foto: Gulliver/GettyImages

Papa Francisc propune acordarea de „vize temporare speciale pentru persoanele care fug de conflicte în ţările învecinate”, potrivit unui text scris pentru Ziua Internaţională a Migranţilor şi Refugiaţilor de anul viitor, relatează News.ro.

Pope Francis Holds His Weekly General Audience
Foto: Gulliver/GettyImages

„Expulzările colective şi arbitrare de migranţi şi refugiaţi nu reprezintă o soluţie adecvată, în special atunci când este pusă în aplicare de către ţări care nu pot garanta respectarea demnităţii şi drepturilor fundamentale”, a adăugat Papa Francisc.

Suveranul Pontif nu a precizat despre ce ţări vorbeşte, ci a făcut referire la o poziţie generală adoptată de diplomaţia Vaticanului în 2013.

Din punctul de vedere al Papei, „un număr mai mare” de ţări trebuie să favorizeze deschiderea de „culoare umanitare pentru cei mai vulnerabili refugiaţi”.

El a pledat şi în favoarea„reîntregirii familiei – inclusiv în cazul bunicilor, fraţilor şi surorilor sau nepoţilor – fără a o condiţiona de capacităţile economice”, precum şi pentru o „ofertă de parcurs de regularizare extraordinară pentru migranţii care vor să aibă o prezenţă îndelungată în ţară”.

Suveranul Pontif şi-a exprimat opoziţia faţă de „detenţia pentru cei care intră pe teritoriul naţional fără autorizaţie”. În ţările de primire, străinii trebuie să aibă acces „la asistenţă medicală naţională şi la sistemele de pensii”, mai cere Papa, amintind că ei trebuie să se bucure şi de libertatea de a-şi practica religia.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri