Ţările Uniunii Europene vor limita exporturile de armament spre Turcia

Data actualizării: Data publicării:
arme FB

Ţările Uniunii Europene au anunţat intenţia de a limita exporturile de armament spre Turcia, din cauza intervenţiei militare în nordul Siriei, informează agenţia Associated Press.

"Există un angajament puternic din partea tuturor membrilor Consiliului UE de a lua măsuri pentru oprirea vânzărilor de armament în Turcia", a declarat luni seară Josep Borrell, ministrul spaniol de Externe şi viitorul Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Franţa şi Germania au suspendat deja exporturile de armament spre Turcia.

Luni seară, Cehia a anunţat oprirea vânzărilor de echipamente militare spre Turcia. "Cehia suspendă cu efect imediat emiterea de licenţe pentru exporturile de echipamente militare în Turcia", a declarat Jan Hamacek, ministrul ceh de Interne, citat de agenţia Reuters.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Sursa: Mediafax

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri