Terminal al unui aeroport din Berlin, închis din cauza unor jucării sexuale

Data publicării:
Chicago's O'Hare Airport Snarled In Ground Stops After Fire At FAA Building
Foto: Guliver/GettyImages

Mai multe jucării sexuale aflate într-un bagaj, între care un vibrator, au fost confundate cu o bombă, provocând marţi închiderea parţială a aeroportului Schönefeld din Berlin, relatează News.ro.

Chicago's O'Hare Airport Snarled In Ground Stops After Fire At FAA Building
Foto: Guliver/GettyImages

Angajaţii de pe aeroport au efectuat o verificare de rutină cu raze X pentru bagaje şi au văzut „conţinutul suspect într-un buzunar”, potrivit poliţiei federale din Berlin. 

Pentru că după scanarea iniţială nu era clar ce conţine bagajul, o alertă a fost emisă cu puţin înainte de ora 11.00, ducând la închiderea terminalului D al aeroportului, în timp ce Poliţia a investigat obiectele suspecte.

Proprietarul valizei a fost chemat prin intermediul crainicului pentru a da explicaţii ofiţerilor cu privire la conţinutul bagajului.

Cu toate acestea, el a fost reticent în a explica în mod corespunzător conţinutul genţii - probabil din cauza situaţiei penibile, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei - spunând în schimb că în bagajul său se află „chestii tehnice”.

După o oră de investigaţii ale unei echipe de genişti, autorităţile au stabilit că obiectele erau jucării sexuale.

Terminalul D al aeroportului a fost redeschis după-amiază.

Incidentul a avut loc în aceeaşi zi cu cel de pe aeroportul din Frankfurt - cel mai aglomerat din Germania - care a fost evacuat după ce la o familie a fost găsit material exploziv şi i s-a permis din greşeală să părăsească zona de securitate. Un număr de 7.000 de pasageri au fost afectaţi.

Ambele incidente au avut loc în una din cele mai aglomerate luni pentru călătorii în Europa, deoarece multe persoane sunt în vacanţă.

În 2016, ultimul an cu date disponibile, aproape un sfert din cele 1,2 miliarde de călătorii în Europa au avut loc în lunile iulie şi august.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri